Joseph Bar à Manger
Als je naar Reims gaat drink je bijvoorkeur Champagne bij het eten of gewoon bij de borrel, daar kom ik wel voor in ieder geval. Er zijn veel plekken in Reims waar restaurants en bars te vinden zijn. Nu heb ik mijn weg wel een beetje gevonden, maar de eerste keren was het wel een beetje zoeken moet ik eerlijk zeggen.
Een van de eerste keren dat ik naar Reims ging belanden we per toeval in Joseph Bar à Manger op het plein waar de kathedraal van Reims ook gevestigd is. Je zou denken: hé hier zitten alleen maar zaken waar je als toerist helemaal uitgeknepen wordt omdat dit hetzelfde plein is als waar de kathedraal van Reims is gevestigd, maar dat is niet het geval.
Het is een klein restaurantje naast een wijnwinkel waar ze kleine gerechtjes, dagmenu’s en allerlei soort champagne en wijn serveren. De kleine hapjes noemen ze tapas en zijn een mix van typisch franse gerechten zoals rillettes, tartare du boeuf, escargots, oesters, paté, maar ook kleine gehaktballetjes, pasta’s, patatas bravas en een aantal streekgerechten. De kaart wisselt. Je kunt er ook brunchen. Alles wordt vers klaargemaakt in de kleine keuken. De champagnes die ze serveren zijn uiteenlopend van de grote dure huizen (bijv. Deutz) maar ook allerlei wat minder bekende en kleinere merken.
Met name de kleinere en onbekende merken vind ik interessant om uit te proberen. Je kunt er champagne per glas bestellen of per fles. De sfeer is er heel ongedwongen en gezellig.
Ga lekker aan de bar zitten en bestel wat gerechtjes en een heerlijk glas champagne, wat mij betreft echt een aanrader.
Als ik op een vrijdag of zaterdagavond daar wil eten reserveer ik altijd even, het is maar een klein zaakje en de Fransen eten er ook graag. Joseph is vanaf dinsdag voor de lunch en diner dag geopend, op zaterdag de hele dag en zondag alleen voor de lunch.
Adres:
Joseph Bar à Manger
18 Rue Tronsson-Ducoudray
51100 Reims

Meer artikelen

Bergerac, (wijn)vakantie paradijs

Château Feely, biodynamisch wijnparadijs

Kerstmenu 2022: Lotte’s favorites

Cadeautip voor de culinaire wijnliefhebber

Cadeau idee: gepersonaliseerde wijnglazen met een mooie fles wijn

Cassis: wijnstreek met zon, zee en rosé

Roussillon, zoete wijn en grenache

Minervois, wijnstreek in de Languedoc

Denemarken, koel wijnland

Zuidelijke Rhône, Gobelet en garrigue

Wijnreis naar Zuid-Frankrijk

Tussen Loire en steen

Gek op wijn in Zeist

Wat is Cava?

Wijnboeken voor de beginnende wijnliefhebber

Welke wijn bij het kerstdiner

In de ban van grüner veltliner

Dagje Vlaardingen, Maasland en Maassluis

Wijn en primeur, oui oui!

Bordeaux in een paar stappen

10 feiten over Veuve Clicquot Champagne

10 fijne wijnen van Gall & Gall

Goede voornemens, goede wijn

Pizza night met Italiaanse wijn

Op zoek naar een goeie Beaujolais?

Goddelijk Mandarijntjes-Cointreau dessert

Amarone wijn drinken met kerst?

Wijnklimaatkast is leven

Drie zomerse salades trés Français

3 geweldige zomer bubbels

Stylish syrah

10 Riesling-dingen

Wrap met de Franse slag

La Maison Mumm expérience

Mijn kerstgedachte, Vin doux naturel

Wijn uit het Zuid-Westen van Frankrijk

Brie à la châtaigne

Pain perdu

Pudding au pain

Salade Ardéchoise

Tarte aux champignons et châtaignes

Kastanje feest in de herfst

Bruisend bezoek aan Gratien & Meyer

Champagne proeven in Hautvillers

Rosé van cabernet franc

Poulet au romarin

Cherish the cherries

Doe meer met Calvados

Wijnstad (en eetstad) Bordeaux

Beurre, beurre, beurre

Gosset, een fruitige en gistige belevenis

Give (good) rosé a chance

Klassieke Madeleines

Waris-Larmandier – Champagne

De koning te rijk in Château Monbazillac

Placomusophilie… quoi?

Champagne in Joseph Bar à Manger

Een bloemige en fruitige ode aan gewurztraminer

Langlois – Crémant de Loire

Pannenkoek op z’n Bretons

Zin in oesters

Rillettes poging 1
