Pain perdu
Je hebt van die zondagochtenden dat je zin hebt in een warm ontbijt, gewoon iets anders dan de gebruikelijke bak yoghurt. Iets waar je een lekker kopje espresso bij kunt drinken. Een ontbijt waar je wel even op kunt teren. Ja dat zijn wentelteefjes!
In het Frans ook wel pain perdu, verloren brood, een heerlijk Frans woord voor een gezellig ontbijt, wat ik wel eens in Parijs heb gegeten met ahornsiroop en gebakken banaan, onvergetelijk.
Dit is mijn versie van pain perdu .… met kastanjepuree uiteraard!
Bereiden
Klop het ei los met melk in een diep bord. Week de boterhammen in het ei-melk mengsel.
Die een klontje boter in de koekenpan en verwarm deze, bak de geweekte boterhammen aan beide kanten totdat er een bruin korstje ontstaat. Snij de boterhammen diagonaal door en leg sierlijk op een bord. Bestrooi de broodjes met een klein beetje suiker en wat kaneel, serveer met een paar plakjes banaan (kan je eventueel ook heel even bakken), een schepje kastanjepuree en besprenkel het geheel met ahornsiroop.
Une bonne matinée!
Ingrediënten
- 2 sneetjes (oud) brood, wit of bruinbrood
- 1 ei
- 100 ml melk
- suiker
- kaneel
- kastanje puree, gezoet
- ahornsiroop
- eventueel 1 banaan
- boter
Verder nodig
- diep bord
- koekenpan
- vork
- spatel
Meer artikelen

Asperges en pinot blanc, een mooi paar

Bergerac, (wijn)vakantie paradijs

Château Feely, biodynamisch wijnparadijs

Kerstmenu 2022: Lotte’s favorites

Cadeautip voor de culinaire wijnliefhebber

Cadeau idee: gepersonaliseerde wijnglazen met een mooie fles wijn

Cassis: wijnstreek met zon, zee en rosé

Roussillon, zoete wijn en grenache

Minervois, wijnstreek in de Languedoc

Denemarken, koel wijnland

Zuidelijke Rhône, Gobelet en garrigue

Wijnreis naar Zuid-Frankrijk

Tussen Loire en steen

Gek op wijn in Zeist

Wat is Cava?

Wijnboeken voor de beginnende wijnliefhebber

Welke wijn bij het kerstdiner

In de ban van grüner veltliner

Dagje Vlaardingen, Maasland en Maassluis

Wijn en primeur, oui oui!

Bordeaux in een paar stappen

10 feiten over Veuve Clicquot Champagne

10 fijne wijnen van Gall & Gall

Goede voornemens, goede wijn

Pizza night met Italiaanse wijn

Op zoek naar een goeie Beaujolais?

Goddelijk Mandarijntjes-Cointreau dessert

Amarone wijn drinken met kerst?

Wijnklimaatkast is leven

Drie zomerse salades trés Français

3 geweldige zomer bubbels

Stylish syrah

10 Riesling-dingen

Wrap met de Franse slag

La Maison Mumm expérience

Mijn kerstgedachte, Vin doux naturel

Wijn uit het Zuid-Westen van Frankrijk

Brie à la châtaigne

Pain perdu

Pudding au pain

Salade Ardéchoise

Tarte aux champignons et châtaignes

Kastanje feest in de herfst

Bruisend bezoek aan Gratien & Meyer

Champagne proeven in Hautvillers

Rosé van cabernet franc

Poulet au romarin

Cherish the cherries

Doe meer met Calvados

Wijnstad (en eetstad) Bordeaux

Beurre, beurre, beurre

Gosset, een fruitige en gistige belevenis

Give (good) rosé a chance

Klassieke Madeleines

Waris-Larmandier – Champagne

De koning te rijk in Château Monbazillac

Placomusophilie… quoi?

Champagne in Joseph Tapas a Partager

Een bloemige en fruitige ode aan gewurztraminer

Langlois – Crémant de Loire

Pannenkoek op z’n Bretons

Zin in oesters

Rillettes poging 1
