Pain perdu
Je hebt van die zondagochtenden dat je zin hebt in een warm ontbijt, gewoon iets anders dan de gebruikelijke bak yoghurt. Iets waar je een lekker kopje espresso bij kunt drinken. Een ontbijt waar je wel even op kunt teren. Ja dat zijn wentelteefjes!
In het Frans ook wel pain perdu, verloren brood, een heerlijk Frans woord voor een gezellig ontbijt, wat ik wel eens in Parijs heb gegeten met ahornsiroop en gebakken banaan, onvergetelijk.
Dit is mijn versie van pain perdu .… met kastanjepuree uiteraard!
Bereiden
Klop het ei los met melk in een diep bord. Week de boterhammen in het ei-melk mengsel.
Die een klontje boter in de koekenpan en verwarm deze, bak de geweekte boterhammen aan beide kanten totdat er een bruin korstje ontstaat. Snij de boterhammen diagonaal door en leg sierlijk op een bord. Bestrooi de broodjes met een klein beetje suiker en wat kaneel, serveer met een paar plakjes banaan (kan je eventueel ook heel even bakken), een schepje kastanjepuree en besprenkel het geheel met ahornsiroop.
Une bonne matinée!
Ingrediënten
- 2 sneetjes (oud) brood, wit of bruinbrood
- 1 ei
- 100 ml melk
- suiker
- kaneel
- kastanje puree, gezoet
- ahornsiroop
- eventueel 1 banaan
- boter
Verder nodig
- diep bord
- koekenpan
- vork
- spatel