Pierazzuoli Chianti Montalbano
Hoe smaakt Pierazzuoli Chianti Montalbano? Hoe beoordeel ik deze wijn?
CONCLUSIE
Prettige fruitige en sappige Chianti met een kruidig karakter, maakt deze wijn stevig genoeg om te combineren bij een goed belegde pizza.
Welk wijnhuis & appellation: Cantagallo van de familie Pierazzuoli, Chianti Montalbano DOCG
Jaar: 2018
Land & gebied: Italië, Toscane bij Florence en Vinci
Druivenras: Sangiovese
Kleur: robijnrood, niet intens
Aroma’s: Rood en zwart fruit zoals bramen, bessen en frambozen. Subtiele kruidigheid zoals koekkruiden, geroosterde tomaat. Enigszins complexe aroma’s.
Zoetheid: Droog
Zuurgraad: Hoog
Alcoholpercentage: 13,5%
Mondgevoel: Zachte tannines, sappig fruit, mediumlange afdronk, niet drogend.
Smaken: Aardbeitjes, kersen en ander rijp rood en zwart fruit.
Bijzonderheden: Dit is wijn van een kleinschalig familiebedrijf die naast wijn ook olijfolie en Vinsanto maken. Ik dronk deze wijn tijdens mijn eigen kleinschalige verjaardagsfeestje.
Gedronken op: 1 augustus 2020
Gedronken bij: Zelfgemaakte pizza met een pittige tomatensaus, veel kaas en salami.
Gekocht: Bij Barrels to bottles in Rotterdam aan de Zaagmolenkade, ze hebben naast een mooie winkel ook een uitgebreide webshop.
Prijs: EUR 11,25
Website: https://www.barrelstobottles.nl/