Proefnotitie San Martino Prosecco Superiore DOCG

Proefnotitie van San Martino Prosecco Superiore DOCG. Hoe beoordeel ik deze wijn?

Wijn, wijnhuis & appellation: San Martino, Conegliano Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG

Jaar: non vintage

Land & gebied: Italië, Trevisio

Druivenras: Glera

Kleur: Bleekgeel, niet intens.

Aroma’s: Geel fruit, enigszins stuivend, witte rijpe perzik, snoepjes.

Zoetheid: De aanduiding Extra dry op het etiket wil zeggen dat de wijn restsuiker mag bevatten tussen de 12 en 17 gram per liter. Toch is deze wijn niet overdreven of uitgesproken zoet. Er is wel een prettig zoetje aanwezig, maar door de hoge zuren in de wijn valt het minder op.

Zuurgraad: Medium tot hoog

Alcoholpercentage: 12,5 %

Mondgevoel: Mousserende wijn met een aanwezige maar zachte mousse, klein beetje drogend, fijne zuren. Fruitig en soepel.

Smaken: De wijn is erg sappig, heel fruitig en redelijk vol met fijne zuren.

Bijzonderheden: De wijngaarden van San Martino liggen tussen de Rivier de Piave en de Conegliano en Valdobbiadene heuvels, in de provincie Treviso, in de Prosecco DOCG en Prosecco DOC-benamingsgebied. Dit is het oorspronkelijke prosecco gebied, de beste prosecco wijnen komen hier vandaan. De wijngaarden liggen in dit gebied doorgaans erg hoog: tussen de 250 en 300 meter. Het gebied heeft een vrij koel en nat klimaar. De druiven hebben de tijd om volledig te rijpen.

Gedronken op: 14 december 2020

Gedronken bij: De borrel met snacks zoals chips, olijven, toast met brie en hummus.

Indruk/conclusie San Martino Prosecco Superiore

Feestelijke wijn, een goede begeleider van borrelhapjes en gaat niet snel vervelen, dit is wat ik een echter doordrinker noem.

Gekocht: Wijngoeroe in Rotterdam, Spaanse polder. (ook verkrijgbaar in de webshop)

Prijs: EUR 11,95

Website: www.dewijngoeroe.nl

San Martino Conegliano Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG
San Martino Prosecco

wijn drinken in wijnstad en eetstad BoredeauxWil je niks missen van Lotte weet Wijn, volg mij dan op Instagram en schrijf je onderaan de pagina in voor de nieuwsbrief met de laatste verhalen, recepten en wijntips.