Goddelijk Mandarijntjes-Cointreau dessert met Passito dessertwijn

Vanille ijs doet het altijd goed, simpel maar doeltreffend. Een bolletje bij de warme appeltaart, gecombineerd met chocolade saus, het is zo veelzijdig, je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt er vanilleroomijs bij serveren.

Een tijdje geleden bedacht ik dit super-eenvoudige dessert toen ik een paar mandarijntjes over had en daar iets lekker wilde maken. Samen met speculaaskruimels en vanille ijs is het een heerlijk zoete, friszure en spike combinatie waar je van kan blijven smullen!

Bereiding en wijn

Schep op een bord of een schaaltje een flinke bol vanilleroomijs, schenk wat van de warme mandarijntjessaus eroverheen en strooi de verse speculaaskruimels er royaal overheen.

Drink erbij een glaasje dessertwijn, zoals een Italiaanse passito wijn, dat is wijn van ingedroogde muscaat druiven, een prettige combinatie.

Goddelijk Mandarijntjes-Cointreau dessert met Passito dessertwijn
Bereiden speculaasdeeg

Meng alle ingrediënten door elkaar in een mengkom. Zorg dat alle ingrediënten goed zijn vermengd met elkaar en het mogen kruimels blijven van verschillende grootte. Strooi op een bakplaat en bak af in een voorverwarmde over van 175°C ongeveer 15 – 20 minuten, totdat de kruimels goudbruin kleuren, hou het in de gaten.

Bereiden mandarijntjes-Cointreau saus

Voeg alle ingrediënten in een steelpannetje, roer door en breng aan de kook. Laat een paar minuutjes inkoken tot je een iets stroperig sausje krijgt. Bij het afkoelen zal de saus een beetje indikken. Steek nooit je vinger in de hete saus om te proberen, de suikers gaan karameliseren en dat wordt gloeiend heet!

Ingrediënten deeg
  • 100 gram tarwebloem
  • 60 gram boter
  • 50 gram suiker
  • 1 eetlepel koud water
  • 1,5 eetlepel speculaaskruiden
  • snuf zout
Ingrediënten saus
  • sap van 8 mandarijntjes
  • klontje boter
  • 1 theelepel suiker
  • scheutje Cointreau

wijn drinken in wijnstad en eetstad BoredeauxWil je niks missen van Lotte weet Wijn, volg mij dan op Instagram en schrijf je onderaan de pagina in voor de nieuwsbrief met de laatste verhalen, recepten en wijntips.