Mancey Domaine L’ Echelette

Proefnotitie van Mancey Domaine L’ Echelette. Hoe beoordeel ik deze wijn?

Wijn, wijnhuis & appellation: Mancey, Domaine L’ Echelette AOC Mâcon

Jaar: 2019

Land & gebied: Frankrijk, Mâcon (Bourgogne)

Druivenras: Chardonnay

Kleur: Strogeel, medium intens

Aroma’s: Tropisch fruit, venkel, boter, vanille, groene appel. Medium complexe aroma’s.

Zoetheid: Droog

Zuurgraad: Hoog

Alcoholpercentage: 12,5%

Mondgevoel: Prikkelend, bittertje, sappig, beetje strak mondgevoel, veel zuren.

Smaken: Groene appel, perzik, meloen, zure snoepjes, amandeltje, grapefruit.

Bijzonderheden: Wijn uit Mâcon, is een van de meest zuidelijkste stukken van de Bourgogne. In deze streek wordt ook gebruik gemaakt van chardonnay en aligoté voor witte wijn en pinot noir voor rode wijn.

Deze wijn is afkomstig van wijnproducent Champliaud dat 13 ha aan wijngaarden heeft verdeeld over 3 gemeenten.

De wijn heeft het Terra Vitis logo op de fles. Terra Vitis is een netwerk organisatie van wijnboeren waarvan de eisen worden opgelegd door producenten zelf. Volgens de website van Terra Vitis werken de boeren aangesloten bij de organisatie met aandacht voor de natuur en landbouw en gebruik van bestrijdingsmiddelen. Dit is dus een keurmerk van de branche zelf, maar zegt waarschijnlijk wel iets over de wijze waarop men werkt en waar men voor staat. Met liefde voor de wijn, respect voor mens en natuur.

Gedronken op: 17 januari 2021

Gedronken bij: Pasta met een stevige groenten en tomatensaus

Indruk/conclusie Mancey, Domaine L’ Echelette

Wijnen uit Mâcon zijn meestal al wat fruitiger en voller dan hun broertjes en zusjes uit de noordelijke Bourgogne. Deze wijn is nog vrij jong en doet al heerlijk fruitig en vol aan, tropisch fruit, appel, fris maar ook rond. Ik heb deze wijn gekocht bij Café Verward die een aantal wijnen van dit huis importeert. Voor deze prijs/kwaliteit verhouding krijg je een heerlijke wijn, voor echte chardonnay liefhebbers.

Gekocht: Café Verward, wijnbar uit Rotterdam (eigen import)

Prijs: EUR 15,00

Website: https://verward.nl/

Proefnotitie Mancey Domaine L’ Echelette

wijn drinken in wijnstad en eetstad BoredeauxWil je niks missen van Lotte weet Wijn, volg mij dan op Instagram en schrijf je onderaan de pagina in voor de nieuwsbrief met de laatste verhalen, recepten en wijntips.