Pongracz Rosé, W.O. Western Cape

Hoe smaakt Pongracz Rosé, W.O. Western Cape?

Conclusie

Prettige doordrink wijn, voor bij de borrel, op het terras, zoutjes erbij, sushi, broodjes met humus, brie, wat kan hier niet bij? Voor deze prijs een heel mooie wijn, doet niet onder voor een lekkere rosé champagne of Cava. En ja Zuid-Afrika, er komen leuke en spannende wijnen vandaan.

Wijn, wijnhuis & appellation: Pongracz Rosé, W.O. Western Cape

Jaar: non vintage

Land & gebied: Zuid-Afrika, Stellenbosch

Druivenras: chardonnay & pinot noir

Kleur: Zalmroze

Aroma’s: Zwart en roodfruit, een beetje kruidigheid, lichte toast- en gistaroma’s

Zoetheid: Droge wijn

Zuurgraad: Mediumhoog tot hoog

Alcoholpercentage: 12,5 %

Mondgevoel: Mousserende wijn met een aangenaam prikkelende mousse, hoge zuren, mediumlange afdronk.

Smaken: Subtiel, maar wel veel smaken: veel fruit, klein bittertje. Deze wijn is ook heel zacht en drinkt lekker weg door een heel klein restzoetje.

Bijzonderheden: Deze mousserende rosé uit Zuid-Afrika is gemaakt volgens de Methode Cap Classique, afgekort als MCC en in Zuid-Afrika ook wel Vonkelwyn genoemd. De wijn wordt gemaakt op dezelfde wijze als champagne, ook wel de traditionele methode (klik hier voor het proces van maken van champagne en mousserende wijn). De 2de gisting vindt op de fles plaats en de rijping duurt minimaal 12 maanden. Dan kunnen de aroma’s zich heel goed ontwikkelen en komen er onder andere aroma’s van gist, brood en toast vrij.

Gedronken op: 28 februari 2021

Gedronken: op 1 van de eerste lente dagen van 2021 buiten in de zon!

Gekocht: Gall & Gall

Prijs: EUR 13,99

Website: Gall & Gall

Pongracz Rosé

wijn drinken in wijnstad en eetstad BoredeauxWil je niks missen van Lotte weet Wijn, volg mij dan op Instagram en schrijf je onderaan de pagina in voor de nieuwsbrief met de laatste verhalen, recepten en wijntips.