Gek op wijn in Zeist

In de zomer van 2020 heb ik een week doorgebracht in Zeist. De afronding van de Vinologen opleiding vond plaats in één zomerweek. Destijds was de Wijnacademie nog in Maarn gevestigd, met de trein vanuit Rotterdam ruim 1,5 uur enkele reis. Vijf volle dagen les en heen en weer reizen leek mij wat pittig. Gelukkig was de oplossing nabij, we vonden een Bed & Breakfast in Zeist voor een week. Vrienden en familie in de buurt bezocht, maar ook lekker gegeten, heel veel wijn geproefd en wijnwinkels bezocht.

Het was een heerlijke week in Zeist daarom komen we nog regelmatig terug. Wat kan je allemaal doen in Zeist? Slot Zeist bezoeken, wandelen, Pyramide van Austerlitz, fietsen en lekker eten, dwalen langs de prachtige oude huizen, winkelen. Geweldig allemaal, maar ik kom natuurlijk voor de wijn. Ik heb inmiddels 3 leuke wijnwinkels gevonden welke zeer de moeite waard zijn om te bezoeken. Zeist heeft ook een wijngaard waar goede wijnen vandaan komen. Ik heb geprobeerd de wijngaard te bezoeken, dat is mij nog niet gelukt, de wijn van Hoog Beek & Royen heb ik al wel geproefd. Zeist, een bourgondisch en knus stadje, met veel historie en leuke wijnwinkels dus…