Wijnreis naar Zuid-Frankrijk

Zomer 2021, omdat ik je niet hoef te vertellen wat er allemaal aan vooraf is gegaan, begrijp je dat we er naar uit keken om op pad te gaan. En op een dag in augustus was het eindelijk zover, we vertrokken naar Frankrijk voor ruim 2 weken. Want het plan was om, na bijna een jaar thuis te hebben gezeten, ons onder te dompelen in heerlijk eten en geweldige wijnen.

Deze vakantie was ingedeeld op het bezoeken van wijngebieden. Ervaring opdoen, nieuwe wijnen ontdekken en gesprekjes met wijnboeren houden. 

We reden na een overnachting in het plaatsje Arc-en-Barrois in het noorden van Frankrijk (tussen de Champagne en de Bourgogne streek in) richting het zuiden van Frankrijk.

De B&B Hermitage Saint Roch, vlakbij het grootste bos van Frankrijk, was al een goed begin van onze trip. De B&B biedt ook table d’hôtes aan, lekker eten met flessen wijn op tafel in een historisch vertrek. Na een goede nacht en een stevig ontbijt in goed gezelschap stappen we in de auto richting het zuiden.

https://hermitagesaintroch.fr/

De rest van deze reis in beschrijf ik in 4 delen met leuke wijnhuizen om te bezoeken, je leert de wijnstijlen van de streek kennen, ik deel mijn ervaringen in een fijn restaurant of een fantastisch verblijf.

Salut!

Lotte

B&B Hermitage Saint Roch
Zuidelijke Rhone
Rivesaltes