
Ribera del Duero Proeverij op 13 oktober
Ribera del Duero….. de rode wijn uit deze Spaanse regio is echt één van mijn lievelingswijnen. Een heerlijk sappige, volle, ronde Crianza of een stevige Reserva, tempranillo, garnacha, ik wil het allemaal. Hoewel mijn wijnkast gevuld is met Franse wijnen, kwam toch zomaar een Spaanse wijn als winnaar uit de bus toen wij een tijdje geleden op zoek waren naar onze huiswijn. Dat kon niet zomaar een wijn zijn, geen allemansvriendje maar ook weer geen ingewikkelde en gecompliceerde wijn die nog jaren moet liggen. Dan is Ribera precies waar je naar op zoek bent. Over een tijdje is er een leuke proeverij van die heerlijke wijnen. Het team van Dutch Wine Apprentice proefde en beoordeelde begin augustus onder leiding van Cees van Casteren (MW) 70 wijnen, dat leidde tot de Best of Ribera del Duero top 20. Ga naar de proeverij in Abcoude en beoordeel zelf.
Stel zelf de top 10 van de beste Spaanse wijnen samen…
Het Spaanse wijngebied Ribera del Duero groeit al jaren lang met dubbele cijfers op de Nederlandse markt. Deze volle complexe rode wijnen vinden gretig aftrek bij zowel wijnconsumenten als in de Horeca. Waarom dat is kun je proeven op zondag 13 oktober 2024 met een exclusieve wijnproeverij onder leiding van wijnschrijver en oprichter van wijnplatform Dutch Wine Apprentice Niels Aarts.
Combineer proeven, leren en gezelligheid en ontdek de ongeëvenaarde kwaliteit van dit bijzondere wijngebied. Proef samen met andere lezers een mooie selectie wijnen uit deze streek en bepaal welke wijnen een plek verdienen in de top 10. De beste Ribera del Duero wijnen worden gepubliceerd in het decembernummer van WINELIFE magazine. Perfect op tijd voor de feestdagen. Alle wijnen op de proeftafel zijn in Nederland voor iedereen goed verkrijgbaar.
Ribera del Duero, wat letterlijk ‘oever aan de rivier’ betekent, is het meest gerenommeerde Spaanse wijngebied met enkele wereldberoemde wijnhuizen. De wijnen danken hun spannende karakter aan de hoge ligging van de wijngaarden aan de oevers van de rivier Duero, relatief dicht bij de Atlantische Oceaan. Door de extreme temperatuurverschillen gedurende het jaar ontwikkelen de druiven volle en complexe aroma’s. De locals omschrijven het klimaat dan ook als “9 maanden winter en 3 maanden hel”. De wijnen uit de D.O. Ribera del Duero bestaan vooral uit Tempranillo en onderscheiden zich door hun hoge kwaliteit, beperkte productie en innovatieve toewijding.
Ben jij de wijnliefhebber die we zoeken om samen met Niels Aarts de wijnen te proeven en selecteren? Meld je dan snel aan!
Datum: Zondag 13 oktober 2023
Entree: € 10,- euro per koppel
Locatie: Boutique Hotel De Witte Dame, Stationsplein 3, Abcoude
Inschrijving: Klik hier om je in te schrijven
Meer artikelen


Bezoek aan Fiefs Vendéens

Ribera del Duero op de proeftafel: proeverij op 13 oktober

Asperges en pinot blanc, een mooi paar

Bergerac, (wijn)vakantie paradijs

Château Feely, biodynamisch wijnparadijs

Kerstmenu 2022: Lotte’s favorites

Cadeautip voor de culinaire wijnliefhebber

Cadeau idee: gepersonaliseerde wijnglazen met een mooie fles wijn

Cassis: wijnstreek met zon, zee en rosé

Roussillon, zoete wijn en grenache

Minervois, wijnstreek in de Languedoc

Denemarken, koel wijnland

Zuidelijke Rhône, Gobelet en garrigue

Wijnreis naar Zuid-Frankrijk

Tussen Loire en steen

Gek op wijn in Zeist

Wat is Cava?

Wijnboeken voor de beginnende wijnliefhebber

Welke wijn bij het kerstdiner

In de ban van grüner veltliner

Dagje Vlaardingen, Maasland en Maassluis

Wijn en primeur, oui oui!

Bordeaux in een paar stappen

10 feiten over Veuve Clicquot Champagne

10 fijne wijnen van Gall & Gall

Goede voornemens, goede wijn

Pizza night met Italiaanse wijn

Op zoek naar een goeie Beaujolais?

Goddelijk Mandarijntjes-Cointreau dessert

Amarone wijn drinken met kerst?

Wijnklimaatkast is leven

Drie zomerse salades trés Français

3 geweldige zomer bubbels

Stylish syrah

10 Riesling-dingen

Wrap met de Franse slag

La Maison Mumm expérience

Mijn kerstgedachte, Vin doux naturel

Wijn uit het Zuid-Westen van Frankrijk

Brie à la châtaigne

Pain perdu

Pudding au pain

Salade Ardéchoise

Tarte aux champignons et châtaignes

Kastanje feest in de herfst

Bruisend bezoek aan Gratien & Meyer

Champagne proeven in Hautvillers

Rosé van cabernet franc

Poulet au romarin

Cherish the cherries

Doe meer met Calvados

Wijnstad (en eetstad) Bordeaux

Beurre, beurre, beurre

Gosset, een fruitige en gistige belevenis

Give (good) rosé a chance

Klassieke Madeleines

Waris-Larmandier – Champagne

De koning te rijk in Château Monbazillac

Placomusophilie… quoi?

Een bloemige en fruitige ode aan gewurztraminer

Langlois – Crémant de Loire

Pannenkoek op z’n Bretons

Zin in oesters

Rillettes poging 1
