Ik ben Lotte

Mijn levensstijl is Bourgondisch, ik hou van lekker eten en wijn. Daarmee heb ik het wel goed samengevat. Mijn andere hobby’s hebben ok betrekking op het bovenstaande. Uit eten gaan, lezen en leren over wijn, met vrienden en familie eten.

Geef mij een paar ingrediënten en ik maak er iets lekkers van. Bij lekker eten hoort natuurlijk lekkere wijn en champagne. Dat is er in de loop der jaren bijgekomen. 

Na een paar bezoekjes aan champagne- en wijnhuizen in Frankrijk ontdekte ik dat de wijnwereld erg groot is waar heel veel over te lezen en te leren is. Ik was meteen  verknocht en wilde er alles over weten.

Samen met mijn man volgde ik SDEN2 en SDEN3 wijncursussen, avondjes wijnproeven en leren over wijnregio’s en wijnmaken. Na het behalen van het examen SDEN3 ben ik aan de Vinologenopleiding van de Wijnacademie gestart en terwijl ik dit schrijf ben ik al weer een paar examens verder. Uiteraard met als doel om uiteindelijk Vinoloog te worden. Nog maar een paar examens…

Ik wil mijn kennis delen over wijn. Ik schrijf graag kleine verhaaltjes over wijn en eten en ben actief op social media. Met begrijpelijke taal en een beetje humor maar altijd informatief om je op de juiste weg te helpen naar de aankoop van een mooie fles wijn voor welke gelegenheid dan ook.

Als ik iets schrijf over een wijn is dit altijd objectief en vanuit mijn eigen mening en smaak. 

De foto’s die publiceer op mijn website en social media zijn van mijzelf.

Lotte weet Wijn

Wijn drinken wordt leuker als je er meer over weet. Dat is in ieder geval mijn ervaring. Ooit ben ik begonnen met het lezen van een boekje over wijn waarbij ik in een aantal stappen door de wijnwereld en het druivenmoeras werd geleid. Wat wel drinken, wat niet te drinken en hoe kies je een wijn van de kaart in een restaurant. Het heeft ertoe geleidt dat ik meer wilde weten over wijn.

Het leuke over wijn leren is dat het nooit gaat vervelen. Er is zoveel te ontdekken en te leren. Dat wil ik graag met je delen. In kleine stapjes kom je steeds verder met wijn.

Op deze website is veel informatie te vinden over wijn, wijnregio’s en wijnmaken. Ook plaats ik regelmatig blog’s over eten en wijn en deel ik mijn proefnotities over de wijnen die ik drink.

Ik geef workshops voor kleine gezelschappen in mijn eigen proeflokaal, maar ook op locatie. Leuk om samen met vrienden of familie te doen of voor een bedrijfsuitje. Te veel informatie is duizelingwekkend, maar ik laat je wijnen proeven en leer je meer over de wijn, het wijnmaken en de wijnregio. Op verschillende niveau’s en leuke thema’s.

Lotte weet Wijn in Champagnestreek

Contact

Lotte van der Wielen: lotte@lotteweetwijn.nl

Lotte weet Wijn is onderdeel van Wine and Media

Wine and Media