Wil je meer leren over wijn?

Met een wijnproeverij of wijnworkshop wordt wijn drinken nog leuker!

Weet je niet welke wijn je moet kiezen als je voor het schap in de supermarkt staat? Vind je het eng om een wijnspeciaalzaak binnen te stappen? Je hoeft echt geen vinoloog of professional te zijn om de juiste fles uit het overweldigende aanbod te pikken. Met wat basiskennis en een gezonde dosis interesse wordt het een stuk leuker en makkelijker om je keuze te bepalen. Tijdens een wijnproeverij of workshop geef ik je tips and tricks waar je in de praktijk iets aan hebt.

Wijnproeverij of workshop

Ik wil je over wijn vertellen, ik wil mijn enthousiasme delen en je laten proeven van wijnen die ik interessant vind. Dat doe ik in mijn eigen wijnlokaal in Vlaardingen of op locatie. Er zijn diverse methodes om stap voor stap wijn te proeven. Deze methodes geven vorm aan wijnproeven, zodat je een wijn beter leert kennen en herkennen. Dit kan op verschillende niveau’s.

Lotte weet Wijn heeft goede voornemens

Instap wijnworkshop/wijnproeverij

Deze workshop of proeverij is voor de beginnende wijndrinker met geen tot beperkte kennis van wijn. Het draait vooral om gezellig wijnproeven met laagdrempelige uitleg over hoe je wijn proeft en je doet wat basiskennis op over druivenrassen, wijnregio’s en wijn maken. Ik maak hiervoor een selectie van wijn die ik leuk, lekker of interessant vindt.

Kosten: EUR 34,95 p/p

Aantal wijnen: 6 

Aantal personen: 6 tot 10

Duur: 2 – 2,5 uur

Thema wijnworkshop/wijnproeverij

Deze workshop of proeverij is voor de wijndrinker die al wat meer kennis heeft van wijn. Het is leuk om je kennis uit te breiden aan de hand van een thema. Denk hierbij aan een thema zoals: Spaanse wijnen, witte wijnen uit Italië, klassieke wijnregio Bordeaux, zeldzame druivenrassen, oude Wereld vs. nieuwe Wereld… er zijn zoveel mogelijkheden!

Kosten: EUR 44,95 p/p

Aantal wijnen: 6-8 

Aantal personen: 6 tot 10

Duur: 2 – 2,5 uur

Wijn-spijs workshop/proeverij

Tijdens deze workshop/proeverij combineer ik de wijnen met hapjes. Ik laat je proeven hoe wijn en eten elkaar kunnen versterken. Aan de hand van een aantal tips leer je wijn uitzoeken bij dat heerlijke zelf bereide gerecht. Dit is mogelijk op verschillende kennisniveau’s.

Kosten: EUR 50,00 p/p

Aantal wijnen: 6

Aantal hapjes:

Aantal personen: 6 tot 10

Duur: 2 – 2,5 uur

Maatwerk wijnworkshop/wijnproeverij

Heb je zelf een idee voor een wijnworkshop of wijnproeverij? Wil je het grootser aanpakken? Wil je speciale wijnen? Wil je Italiaanse gerechten combineren met Italiaanse wijnen? Vertel me je ideeën of wensen en dan kijken we samen wat de mogelijkheden zijn.

Wil je meer weten over de mogelijkheden of een wijnworkshop boeken?