Wil je meer leren over wijn?

Wijn drinken wordt nog leuker met een wijnworkshop of SDEN wijncursus!

Weet je niet welke wijn je moet kiezen als je voor het schap in de supermarkt staat? Vind je het eng om een wijnspeciaalzaak binnen te stappen? Je hoeft echt geen vinoloog of professional te zijn om de juiste fles uit het overweldigende aanbod te pikken. Met wat basiskennis en een gezonde dosis interesse wordt het een stuk leuker en makkelijker om je keuze te bepalen. Tijdens een wijnworkshop of SDEN wijncursus voor beginner of gevorderde geef ik je tips and tricks waar je in de praktijk iets aan hebt. Want: wijn drinken wordt leuker als je er nog meer van weet!

Wijnworkshops en SDEN wijncursussen

Ik wil je over wijn vertellen, ik wil mijn enthousiasme delen en je laten proeven van wijnen die ik interessant vind. Dat doe ik in de vorm van workshops en SDEN cursussen. Er is geen leukere plek om dit te doen dan tussen de wijnflessen in de gezellige winkel van Groenhart Wijn & Spijs in Vlaardingen. Wil je een workshop op locatie? Ook geen probleem! 

Verschillende niveau’s, maar altijd leerzaam

De workshops geef ik voor alle niveau’s, van de beginner tot de gevorderde wijnkenner. Tijdens een workshop proef je verschillende wijnen en afhankelijk van het niveau vertel ik je over de wijnen, wijngebieden, druiven, het maken van wijn en andere leuke wijnweetjes. Maar altijd met de insteek dat wijn helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn. 

wijnworkshop of SDEN wijncursus bij Groenhart Wijn & Spijs

Agenda

De agenda voor na de zomervakantie volgt snel. Wil je op de hoogte worden gehouden? Stuur een berichtje naar marianne@groenhartwijnenspijs.nl

Wijnfun

Gezellige wijnproeverij met een hapje


Er komen snel nieuwe data.

Met Marianne Groenhart

Wijnwijs

Wijnproeven met een educatief karakter


Donderdag 11 juli
20:00u
Thema: Proef Spanje
€ 37,50 p.p.

Met Lotte van der Wielen

Wijnnerd

Verdiep jezelf in wijn met SDEN cursussen


Cursus “Ik weet wat van wijn” (SDEN 1 niveau) 2 avonden:

Donderdag 26 september en donderdag 3 oktober 20:00u


Met Lotte van der Wielen

Wijnwijs | Wijnworkshops

Instap wijnworkshop

Deze workshop of proeverij is voor de beginnende wijndrinker met geen tot beperkte kennis van wijn. Het draait vooral om gezellig wijnproeven met laagdrempelige uitleg over hoe je wijn proeft en je doet wat basiskennis op over druivenrassen, wijnregio’s en wijn maken. Ik maak hiervoor een selectie van wijn die ik leuk, lekker of interessant vindt.

Kosten: EUR 37,50 p/p

Aantal wijnen: 6 

Aantal personen: 8 tot 12

Duur: 2 – 2,5 uur

Thema wijnworkshop

Deze workshop of proeverij is voor de wijndrinker die al wat meer kennis heeft van wijn. Het is leuk om je kennis uit te breiden aan de hand van een thema. Denk hierbij aan een thema zoals: Spaanse wijnen, witte wijnen uit Italië, klassieke wijnregio Bordeaux, zeldzame druivenrassen, oude Wereld vs. nieuwe Wereld… er zijn zoveel mogelijkheden!

Kosten: EUR 47,50 p/p

Aantal wijnen: 6-8 

Aantal personen: 8 tot 12

Duur: 2 – 2,5 uur

Wijn-spijs workshop

Tijdens deze workshop/proeverij combineer ik de wijnen met hapjes. Ik laat je proeven hoe wijn en eten elkaar kunnen versterken. Aan de hand van een aantal tips leer je wijn uitzoeken bij dat heerlijke zelf bereide gerecht. Dit is mogelijk op verschillende kennisniveau’s.

Maatwerk wijnworkshop

Heb je zelf een idee voor een wijnworkshop? Wil je het grootser aanpakken? Wil je speciale wijnen? Wil je Italiaanse gerechten combineren met Italiaanse wijnen? Vertel me je ideeën of wensen en dan kijken we samen wat de mogelijkheden zijn.

Wijnnerd | SDEN Cursussen

SDEN niveau 1 – Wijnvignet

De cursus SDEN-niveau 1 is bedoeld als een kennismaking met wijn voor mensen die beroepsmatig of als particulier, iets meer van wijn willen weten. In 2 avonden of middagen leer je over wijn proeven en de kenmerken van wijn. Bij de cursus inbegrepen is het boek “Ik weet wat van wijn” en 6 tot 8 wijnen per les. Als je wil kan je examen (los te boeken) doen, maar dat is niet verplicht.

Heb je al wat basis wijnkennis? Dan kan je ook meteen met SDEN 2 beginnen.

Voor prijzen en agenda, neem contact op.

SDEN niveau 2 – Wijnorkonde

De SDEN cursus niveau 2 is bedoeld mensen die professioneel of als wijnliefhebber hun wijnkennis willen verbreden. In 5 avonden of middagen leer je over wijn proeven en de kenmerken van wijn. Daarnaast gaan we dieper in op de belangrijkste wijnregio’s en veel voorkomende druivenrassen.

Bij de cursus inbegrepen is het boek “Ik weet meer van wijn” en 6 tot 8 wijnen per les. Als je wil kan je het landelijk erkend examen (los te boeken) doen, maar dat is niet verplicht.

Voor prijzen en agenda, neem contact op.

SDEN niveau 3 – Wijnbrevet

De SDEN cursus niveau 3 is bedoeld voor professionals en de wijnliefhebber met gevorderde wijnkennis die echt verdieping in zijn wijnkennis wil. In 8 avonden of middagen leer je over wijn (blind)proeven en het beoordelen van wijn. We gaan dieper in op de wijnproductie, de druiven en de wijngaarden per land.

Bij de cursus inbegrepen is het boek “Ik weet veel van wijn” en 6 tot 8 wijnen per les. Als je wil kan je het landelijk erkend examen (los te boeken) doen, maar dat is niet verplicht. Dit examen geeft je toegang tot de Vinologen opleiding aan de Wijnacademie.

Voor prijzen en agenda, neem contact op.

Meer informatie over SDEN examens: www.sden.nl

Wil je meer weten over de mogelijkheden of een wijnworkshop boeken?