Goede voornemens, goede wijnen

Er liggen een aantal mooie wijnen op mij te wachten, bewaren voor een goed moment. Uitstellen, want nu is niet het moment. Liggen ze nog een jaartje. Ik heb niet veel goede voornemens, hoewel, iets minder werken en iets meer sporten zou al kunnen zorgen voor een betere balans, maar geen echte serieuze voornemens zoals stoppen met roken, trainen voor een marathon, ik noem maar iets.

Geen goede voornemens? of toch wel?

Een goed voornemen zou wel kunnen zijn: niet meer tot St. Juttemis wachten met het openmaken van een mooie wijn.

Even een greep uit mijn wijnkast, ik verzin wel een reden om de fles open te maken!

Presidentiële bubbels uit de USA: Blanc de blancs van Schramsberg, op traditionele wijze gemaakt, net als champagne. Deze kan ik openmaken tijdens de inauguratie van president Biden. Deze wijn heeft een geweldige geschiedenis.

Meursalt, chardonnay uit de Bourgogne …. heb ik echt een reden nodig?

2021 gaat ook het jaar worden van de bijzondere druifjes en bijna vergeten druivenrassen. Deze fles Menguante van Bodegas Pablo, Cariñena D.O. uit Spanje gemaakt van vidadillo de Almonacid heeft een bijzonder verhaal. Deze fles gaat binnenkort zeker open.

Ga voor bijzondere druivenrassen naar wijnwinkel De Proeftafel in Zeist.

Tot slot: ken je klassiekers! Laten we door alle trends, blends en merkwijnen niet vergeten dat er prachtige klassieke wijnregio’s zijn zoals Rhône, Bordeaux, Cahors (enz. enz.) waar door gedreven wijnmakers echt de meest prachtige wijnen worden gemaakt. Zo ook deze wijn uit Gigondas, Rhône, door ons gekocht om nog eventjes weg te leggen, maar mag dit jaar best wel open wat mij betreft.

Fijn wijnjaar gewenst, nog vele jaren én wacht niet te lang tot een speciale gelegenheid met het openmaken van die mooie fles.

Lotte weet Wijn heeft goede voornemens

wijn drinken in wijnstad en eetstad BoredeauxWil je niks missen van Lotte weet Wijn, volg mij dan op Instagram en schrijf je onderaan de pagina in voor de nieuwsbrief met de laatste verhalen, recepten en wijntips.